Iata ca incepe sa se manifeste spiritul DIY si cu siguranta unii dintre noi il au transmis pe cale ereditara.
Este important sa ai acces la un minim de scule pentru ca altfel toata munca devine un calvar, greu de controlat cu prea multe improvizatii.
Am realizat lista estiamtiva cu materialele necesare, le-am achizitionat inainte de fiecare etapa de lucru pentru a esalona cat de cat necesarul investitional.
Baia in discutie are o suprafata aproximativa de 2,2×1,9m . Zis si facut, am inceput demolarile avand dorinta de a scapa de finisajul existente.
Avand in dotare un ciocan rotopercutor , am inceput sa decopertez peretii de veche ceramica.
Baia arata ca dupa razboi, molozul adunat a fost strans in vreo 15 saci de rafie si nu a fost deloc placut sa ii evacuez din baie. Am demolat o parte din ghena de instalatii pentru a o ingusta putin .Totodata am refacut intreaga instalatie sanitara.
Pardoseala sub ceramica era cu mozaic ceea ce in conditiile utilizarii unui adeziv clasic a dus la desprinderea placilor de gresie foarte usor. Am spart si vechea pardoseala din mozaic pentru ca era destul de stramba.
Prima lucrare efectuata dupa curatarea peretilor (inclusiv marirea fisurilor BCA) a fost amorsarea integrala a acestora cu Ceresit CT17. Acesta este ungrund de profunzime care reduce gradul de absortie, stabilizeaza praful superficial si mareste aderenta startului de adezvi aplicat. Am optat pentru o varianta alternativa la tencuirea peretilor, aplicarea unei plase de fibra de sticla cu un adeziv de polistiren – similar modului in care se spacluieste polistirenul in cadrul termosistemelor. tencuirea ar fi insemnat o pierdere de timp si unefort mult mai mare pentru pregatirea peretilor in vederea aplicarii ceramicii. Asadar am aplicat cu o gletiera cu dinti de 10mm adezivul Ceresit CT85 si am inglobat in masa de spaclu plasa de fibra de sticla de 145g/mp.
Turnarea sapei a fost alta provocare, Am stabilit nivelul la care trebuie sa ajung functie de grosimea gresiei si nivelul existent pe hol, am aplicat o rigla de lemn pardoselii pentru ghidare si am udat bine suprafata.
A doua zi am putut calca pe sapa insa pana la uscare au mai trecut cateva saptamani. In acest timp am stabilit modul de placare. In zona inferioara a peretelui s-a fixat la boloboc un profil drept, la nivelul celui de-al doilea rand de faianta de unde am plecat cu placarea. In sfarsit primele placi de faianta aveau sa fie lipite pe perete, dupa amorsarea peretelui cu aceeasi amorsa CT17 si prin utilizarea adezivului pentru ceramica ceresit CM9. Rostul dintre placi s-a realiza utilizand distantiere de plastic cu grosimea de 2mm.
Singurul perete nefinalizat era cel cu usa de intrare. Usa veche nu mai merita sa fie reconditionata datorita calitatii slabe iar propietarul a decis inlocuirea. Au achizitionat o usa din MDF produsa de DiLivio la pretul de 1200lei . Am curatat si largit putin golul de usa (peretii de BCA au permis efectuarea usoara a acestei operatiuni).
Uusor, usor lucrarea incepea sa prinda contur si mai era un pas pana la final. Placarea pe sapa noua a fost extrem de usoara datorita planeitatii bune. Dupa aplicarea gresiei s-a finalizat si aplicarea primului rand de jos cu faianta.
Montajul usii s-a realizat doar cu ajutorul spumei poliuretanice insa am luat una cu o densitate mai mare pentru a fi sigur de rezistenta fixarii. Dupa fixarea definitiva s-a continuat cu placarea faiantei.
Operatiunea REAMENAJARE BAIE a reusit !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu